Ervaringen cursisten

Hieronder vind je diverse reacties naar aanleiding van onze lessen. We zouden het erg leuk vinden als je zelf ook wilt delen wat uw ervaringen zijn bij Yoga Hoogvliet. Helemaal onderaan vind je het formulier dat wij hiervoor gebruiken. Hartelijk dank voor alle mooie reacties tot nu toe!


Hoe voelt thuiskomen? Dat weet je pas als je er bent... Na meerdere yogascholen in de omgeving te hebben geprobeerd ben ik bij Yoga Hoogvliet uitgekomen. Niets ten nadele van alle andere, maar het is een persoonlijke zoektocht naar waar je "je thuis voelt".
De klik met Anoeska was er direct. Ook de groep is open en zichzelf. Met de nieuwe locatie bij Based Inn is er helemaal niets meer te wensen over.
Wat ik ook belangrijk vind is dat het niet een te commerciële inslag heeft. Ja, je betaalt lesgeld, de studio moet immers ook worden gehuurd, maar het is niet zo dat er zo veel mogelijk omzet moet worden gedraaid. Het is meer het motto "Het gaat om jouw persoonlijke reis waar zij een bijdrage aan mag leveren". Dat is zo veel meer en dat merk je.

Lex   

Fijne les om de week mee te beginnen! Heerlijk gereset!

Hannie   

Een goed begin van de week! Fijne ontspannende les, rustige ruimte , gelijkgestemde mensen.
Fijne manier van lesgeven!

Hannie   

De liefste yogajuf! Hier knap je echt van op!

Marijke   

Geweldige yogalessen van Anoeska. Na een zoektocht van jaren heb ik het gevonden bij Yoga Hoogvliet. Ik ben fan.

Rosetta   

Na de yogales heb ik altijd heerlijk warme voeten. Mijn hele lijf voelt warm en prettig aan. Ik slaap als een roos en word aangenaam rustig en warm wakker. Mijn, altijd koude, voeten zijn zelfs de dag erna nog lekker warm. Ik word lekker rustig van yoga. Voel mij kalm en tevreden met mijzelf.

Yvonne   

Na een drukke dag is de beste oplossing : stoelyoga bij Anoeska. Fijne ervaringen tijdens de lessen en relaxed/zen naar huis na de lessen.

Zeker een aanrader voor mensen die een drukke of stressvolle baan hebben, maar ook zeer zeker voor mensen die vervelende gezondheidsklachten ervaren...zoals rugklachten en ademhalingsklachten.

Corina   

Ontspanning, rust in mijzelf is yoga voor mij. Anoeska geeft de lessen heel fijn en duidelijk. Ga altijd heel ontspannen weer naar huis.

Joke   

Ik vind de sfeer fijn/ontspannen. Fijn dat je jezelf kunt zijn. Eén uur echt ontspannen, iets wat thuis vaak niet lukt. Ruimte om af en toe iets te vertellen. Ook fijn dat er lessen ingehaald kunnen worden.

Hennie   

Yoga,
Yoga beweegt me,
leert mij adem te halen,
waar die anders stokt.
Geeft me evenwicht,
waar ik anders wankel.

Peter   

Door te doen wat goed voelt, kom je steeds een stukje verder. Zelfs met een langdurige blessure.

Irmgard   

Het heeft mij vrijheid 'in' mezelf gegeven. Rust en nadenkend 'in' mezelf. En gezelligheid met de mensen om me heen in de les.

Petra   

Heerlijk om te ontspannen, heb er erg veel baat bij. Voel me iedere week weer lekker als ik van yoga kom. Het is een gezellige groep mensen.

Corrina   

Toen ik begin dit jaar (was het al langer van plan) enkele stoelyogalessen had gevolgd o.l.v. Anoeska dacht ik wel eens 'Is dat iets voor mij?'. Nu (eind mei) is dat anders. Na de les ben ik meer ontspannen en is mijn onderstel soepeler. Ik doe nog steeds te veel met de ogen open, maar ik zou me altijd zo willen voelen als dinsdagavond na de les. Met slapen heb ik geen moeite. Ik hoop wat meer te komen van behalve altijd doen wat moet tot lezen en musiceren.

Riet   

Alle oefeningen zijn uit te voeren. Je leert rekening houden met wat je kunt en je gedachten 'uit te schakelen' en alleen met je oefeningen bezig te zijn.

Janneke   

Op een goede manier m'n spieren te bewegen is voor mij erg prettig gezien mijn reumaklachten. Ik ben ook erg blij hiermee en ik merk ook duidelijk de verbetering. Ook gezien mijn toch wel zware baan, vooral lichamelijk, geeft dit voor mij veel ontspanning voor mijn spieren en gewrichten. Een extraatje als afsluiting van de les is de korte meditatie. Helemaal lekker.

Joke   

Ik durf me meer te bewegen dan voor ik begon met yoga. En, heel belangrijk, goede ontspanning tijdens de meditatie.

Laura   

Voorheen had yoga voor mij een stoffig 'imago'. Tot ik het echt ontdekte en mee ging maken. De stoelyogalessen zijn dan ook 'een ontspanning' in je dagelijks leven. Anoeska serveert de lessen met volle overtuiging en zorgt voor een gezellige sfeer!

Sam   

Nadat mijn man in mei 2015 is overleden bleef ik helemaal alleen achter. Ik zocht toen een mogelijkheid om te ontspannen en tot rust te komen. Een vriendin was op stoelyoga gegaan en zij was hier heel blij mee. Er was nog plaats voor mij en ik vind het heel prettig. Ik vind veel rust bij de oefeningen en vooral bij de meditatie. De stem van Anoeska brengt ontspanning en dat ervaar ik als heel prettig.

Marianne   

Anderhalf jaar geleden ben ik begonnen met stoelyoga. Niet alleen lichamelijk ben ik vooruit gegaan, maar zeker ook geestelijk ben ik meer in balans gekomen. Beter leren ademen, slaap beter, betere inzichten en iedere week een heerlijke / ontspannende les.

Miranda   

Ik heb heel veel baat bij alle oefeningen en het is ontzettend gezellig en ik kijk ernaar uit. Mijn houding en ademhaling zijn heel goed vooruit gegaan. Dat valt mezelf op. Ik ben van plan om zo door te gaan.

Jopie   

Vind het gewoon lekker en kom goed tot rust en het is gezellig.

Toos   

Stoelyoga betekent voor mij een ochtend uit. Het opnieuw leren ademhalen en gebruiken van mijn hele lichaam. Het hebben van spierpijn hoort hier ook bij.

Emmy   

Ik voel bij de lessen dat ik er baat bij heb en het is goed voor de spieren. Het lopen gaat beter. Ik krijg er een vrolijke bui van.

Gezina   

Erg relaxed. Fijn om te doen. Zou het niet meer willen missen. Je wordt er heerlijk rustig van. Dank je wel Anoeska.

Nel   

De lessen bevallen goed. Ik ben eigenlijk op yoga om mijn evenwicht een beetje op peil te brengen en erop te letten wat mijn lichaam aan kan.

Sonja   

Ik volg nu sinds drie maanden stoelyoga en het is erg fijn.
Dacht eerst dat yoga nogal zweverig was, maar dat is niet het geval.
De lessen zijn altijd warm en ontspannen, zo ook Anoeska.
Ik kan door deze oefeningen beter ontspannen en slapen.

esther

esther   

Tot verbazing van mij en mijn omgeving lukt het om wat ik leer bij Anoeska in de praktijk te brengen en wel door ontspannen rechtop te zitten, ogen dicht, handen op de knieën en even alles vergeten. Dus het helpt.

Ton   

Deze yogalessen zijn een rustige vorm van yoga, waarbij je kunt zitten, staan of liggen. De oefeningen worden duidelijk voorgedaan en uitgelegd, in een kleine groep van 5 tot 8 deelnemers. Het zijn eenvoudige bewegingen waarbij de ademhaling een belangrijke rol speelt. De sfeer is vriendelijk en rustgevend. Na enige keren wennen, voor wie nooit eerder yoga deed, is het effect duidelijk voelbaar, iedere keer opnieuw! Zeer aan te bevelen voor iedereen, mensen met of zonder lichamelijke beperkingen, in alle leeftijden zijn er enthousiast over!

Frouke   

Het is heel knap van Anoeska dat ze in principe haar eigen stoelyogalessen heeft ontwikkeld en dat is heel goed te merken. Ze weet echt wat ze doet. Ze geeft iedereen lieve aandacht en zorgt dat een ieder zich op z'n gemak voelt met af en toe een klein grapje. De oefeningen worden heel goed uitgelegd en je weet meteen waar het goed voor is en de meditaties vind ik heel ontspannen. Na de yogales kan ik er weer helemaal tegenaan. Dank je.

Sylvia   

Ik had van mijn dochter Anja die ook op stoelyoga zit een maand stoelyoga cadeau gekregen voor mijn verjaardag en had niet gedacht dat ik het zo fijn zou vinden en ga er zeker mee door.

Annie   

Het is iedere keer weer hartstikke leuk! De sfeer is gezellig en ongedwongen. Iedereen doet enthousiast mee met de oefeningen en meditaties van juffrouw Anoeska. Persoonlijk heb ik geen mentale en/of lichamelijke beperkingen (d.w.z. verlammingen, depressie enz.), maar men hoeft ook geen problemen of doelstellingen op dit vlak te hebben om iets aan yoga te doen. Ik doe mee aan deze lessen, omdat het iedere keer weer verkwikkend is voor de reis, niet voor de bestemming. Nu moet ik wel stoppen, anders krijgt juffrouw Anoeska het misschien wel hoog in haar bol en dat willen we nu ook weer niet hè?

Arjen   

Wat ben ik blij dat wij weer gaan starten met de yoga deze week.
Ongelofelijk hoe ik het gemist heb!

Tot van de week allemaal.
Christa

Christa   

De lessen zijn heel rustgevend. Ik merk aan mezelf dat ik er soepeler van word. Tijdens de meditatie kan ik mezelf helemaal verliezen in de stem van Anoeska.

Natascha   

Ik ben heel blij dat ik "stoelyoga" ontdekt heb. De les wordt heel goed gegeven en ik voel me na de les lekker ontspannen. Ik kan het iedereen aanraden.

Ingrid   

In één woord "ideaal" en heerlijk. Je komt tot rust. Het is geen zware yoga waar je heel jong en soepel voor moet zijn. Stoelyoga kent geen leeftijd. Heel fijn voor iets oudere mensen, omdat het stap voor stap gaat. Ik raad het een ieder aan.

Ilse   

Ik vind het heel fijn om dit te doen. Het ontspant mij. Anoeska geeft mij ook rust. Ik ga er graag naartoe.

Bep   

Ik heb een beetje meer rust erdoor, omdat ik heel veel verdriet heb door het overlijden van mijn zoon en omdat mijn man MS heeft. Ik ga er graag naartoe.

Corry   

Als er iets verschrikkelijks gebeurt, zoals het verlies van een dierbare, staat je leven op zijn kop.
Er zijn geen zekerheden meer, ontspannen is er niet meer bij, je bent maar op 1 ding gefocussed: de dierbare die je hebt verloren, je leeft in het verleden.
Gelukkig kwam ik terecht in het Inloophuis Hoogvliet, waar je elke donderdag met lotgenoten kunt omgaan en de 1e keer werd ik gelijk gevraagd, joh, er is elke donderdagmiddag Yoga, doe eens een keer mee? Yoga, dat is toch voor watjes in een hara krishna outfit, zo dacht ik toen. Heb het toch gedaan en de enige manier waarop je dat kan doen is je volledig openstellen voor hetgeen gaat komen. Ik heb me opengesteld en ik ben zo enorm blij dat ik dat heb gedaan. De (stoel)yoga die Anoeska geeft is een geweldige stimulans voor mij om toekomstgericht te denken. Ontspanning is hierbij de sleutel. De oefeningen stimuleren het goed gebruik van je spieren en je ademhaling, en juist het leren beheersen van je ademhaling levert een hele grote bijdrage aan het vermogen om ( weer) te kunnen ontspannen op momenten dat dit zo nodig is. Je bewust worden van je eigen bestaan. Het delen van je verdriet, het omgaan hiermee maar ook vooral het delen van de vreugde die daarna ontstaat. De meditaties, die elke keer aan het eind van de sessie worden gehouden, hebben op alle deelnemers een ander effect. Het fijne is dat al die gevoelens gedeeld worden in een afsluitend , gezellig gesprek waar iedereen eerlijk zijn/haar ervaringen kan delen met anderen. Dat is de sfeer en omgeving die Anoeska door haar gedreven en positieve uitstraling creëert en zo voor mij gestalte krijgt. Deze Yoga sessies hebben er voor een groot deel aan bijgedragen dat ik weer ontspannen en positief in het leven sta. Mijn lichaam is door de oefeningen ook veel soepeler geworden, de dagelijkse bewegingen gaan allemaal net iets makkelijker en dat bevordert ook die ontspanning. Toen ik onlangs op een platte tafel lag in het ziekenhuis en er een dotterbehandeling werd uitgevoerd heb ik vanaf het begin de Yoga ademhaling toegepast, voordat ik het wist zei de chirurg: Alles is gebeurd, we gaan u weer naar de afdeling brengen. (Stoel)Yoga? DOEN, zeker bij Anoeska.

Hans   

Het uurtje stoelyoga is voor mij het vaste rustpunt van de week, door de stoelyoga kom ik meer in balans. Over het algemeen "zit" ik teveel in mijn hoofd en te weinig in mijn lichaam.
Tijdens de yogales brengt Anoeska me door middel van de yogaoefeningen en de meditatie weer in balans.
De gevolgen voor mij zijn : een helderder hoofd, ik voel weer dat alles stroomt en beter slapen.
Het fijne van de yoga bij Anoeska is dat iedereen op elk niveau kan instromen, iedereen mag zichzelf zijn en wordt voor 100% geaccepteerd. De sfeer in de groep is heel prettig.
Kortom voor mij geldt ;stoelyoga bij Anoeska is een cadeau voor lichaam en geest.
Anja

Anja de Haan   

Weer een heerlijke yogales gehad, even een uurtje helemaal voor mezelf. Waarin ik helemaal kan ontspannen en niet hoeft te denken wat ik allemaal nog moet doen. Ik zou dat wekelijkse uurtje niet meer willen missen!! Mede door onze lieve gezellige lerares!!

claudia   

Mijn lichaam heeft meer beperkingen dan ik zou willen. Maar mede dankzij de stoelyoga van Anoeska blijven mijn beperkingen beheersbaar. Blij dat ik die stap twee jaar geleden heb gezet.

Adrie   

Ik ben op yoga geweest, maar kreeg er hyperventilatie van en vond het naar. Toen leerde ik Anoeska kennen. 'Kom bij mij' zei ze. Moest er niet aan denken. Heb 't toch geprobeerd. Ben er blij mee. Kan me nu ontspannen. Bedankt Anoeska.

Hennie   

Na al een aantal jaren aan integrale yoga te hebben gedaan kwam ik bij de stoelyoga van Anoeska terecht. Dit bevalt mij erg goed. Lichamelijk, maar nog meer geestelijk. Eigenlijk de hele les ben ik in een soort meditatieve toestand. Heerlijk even zo'n uurtje voor jezelf. Ik raad het echt iedereen aan. Iedereen kan aan alle oefeningen meedoen, wat je ook mankeert, want als iets niet gaat, weet Anoeska altijd een alternatief te bieden in de houding waardoor je hem wel weer mee kunt doen.
Lieve Anoes, ga zo door!!!!

Tess   

De lessen van Anoeska hebben een mooie en doeltreffende opbouw. Je voelt de rust en ontspanning tijdens de les groter en groter worden. De lessen zijn zeer toegankelijk en voor iedereen geschikt.
Anoeska is een warme en gezellige yoga-docente.

Hanneke Spijkers   

Ja Anoeska , zoals je weet kom ik graag en ik vind de yoga fijn een rustpunt in de week.

Lies   

Vandaag weer een fijne stoelyogales gehad. Ben blij dat ik naar jouw lessen ben gegaan. Wist niet dat het bestond. Ik heb een burn-out en kom niet tot rust, maar door de yoga-oefeningen krijg ik weer grip op mijn leven. Dank je wel.

Babs   

In augustus 2013 heb ik de diagnose acute leukemie te horen gekregen. Na 2x chemo’s bleek dat mijn lichaam er niet tegen kon en werd ik kunstmatig in coma gehouden zodat mijn lichaam tegen de gevolgen kon vechten. Erna moest ik wel van alles op nieuw leren en toen hoorde ik over stoelyoga. Dit is zo geweldig, omdat je niet bang hoeft te zijn om je evenwicht te verliezen. Je leert je spieren op een ontspannen manier weer te rekken en strekken. Je leert hoe je je adem op de juiste manier weer moet gebruiken. Anoeska straalt vanaf het eerst moment vertrouwen uit (heel belangrijk als je onzeker bent over je evenwicht), doet alles eerst voor, vertelt waar de oefening goed voor is en dat het oké is om alleen maar te doen wat je kan, omdat ieders niveau anders is. En dan ineens merk je dat je dieper kan, verder kan en weer vertrouwen in jezelf krijgt.

Marja   

Ontspanning (door oefeningen en ademhalingsoefeningen) rustig gevoel en daarna veel energie en heel goed kunnen slapen en vooral de gezelligheid van de manier van lesgeven van juf Anoeska! Klasse!

Els   

De yogalessen met Anoeska zijn heel plezierig en ik heb er veel baat bij.

Ria   

Een enorme stimulans om te ontspannen en los te laten. In een gezellige groep mensen.

Joke   

Ik vind Anoeska een super rustgevende yogajuf. Tijdens de lessen raak ik zo geweldig ontspannen dat ik ervan in slaap val. Anoeska’s stem geeft mij erg veel rust. Ik merk ook dat mijn ademhaling zo vooruitgaat, dat ik van mijn Astma minder last heb en de ademhaling voor mij veel rustiger is geworden.

Yvonne   

Les van Anoeska geeft een stukje rust wat je niet verwacht van haar. Ze is goed, superlief, geweldig en sterk in haar werk.

Nel   

Heel fijn, prettig ontspannend, vriendelijk, sfeervol en helpt mij erg bij mijzelf te komen. Op weg!

Eleo Nora   

De innerlijke rust die ontstaat, drijft de stress in het lichaam omlaag. De ademhalingsoefeningen en bewegingen van het lichaam brengen deze innerlijke rust.

Arian   

Iedere week zie ik uit naar de maandagavond. Dan geeft Anoeska mij les. Ik knap hier erg van op en ook mijn fysiotherapeut is er blij mee, omdat de rugklachten zijn verminderd. Ook slaap ik beter.

Peter   

De yogalessen zijn erg ontspannen en gezellig.

Petra   
HTML Toegestaan : a p br i em strong q h1-h6
* VerplichtEen foto toevoegen?