Docentes

Anoeska Deelen

Anoeska Deelen

Yoga Docente

Anoeska & yoga
Toen ik acht jaar geleden revalideerde van een gecompliceerde beenbreuk
maakte ik kennis met yoga. Yoga heeft geholpen om mijn been te genezen.
Dat was in de eerste instantie het doel, maar ik merkte al snel dat yoga ook
andere voordelen heeft. Al snel ging ik mij er steeds meer in verdiepen en
op een gegeven moment wilde ik ook graag anderen inspireren door samen
aan yoga te doen.

De docentenopleiding heb ik gevolgd bij opleidingsinstituut ‘Integrale Yoga
Nederland’ in Rotterdam en het lesgeven beviel erg goed. Eind 2013 ben ik
begonnen met mijn eigen yogaschool. Inmiddels geef ik al zes jaar met veel
plezier iedere week een aantal yoga- en stoelyogalessen. De groepen zijn
hecht en gezellig. Iedere groep heeft zijn eigen dynamiek. Ik beschouw het
als een groot compliment dat er weinig verloop is. Het is heel fijn om te zien
dat yoga bij anderen ook zo’n positief effect heeft. Na 5 jaar ben ik gaan
samenwerken met andere docenten in mijn eigen yogastudio.

Yoga is een manier van leven. Lesgeven is voor mij datgene wat voor mij
belangrijk is samen met anderen proberen te ervaren. Yoga helpt. Hoe
meer mensen aan yoga doen, hoe beter.

Mariëtte

Mariëtte

Yoga Docente

Mariëtte & yoga

Mariëtte is een trotse moeder van drie kinderen en getrouwd met de liefde van haar leven. Geboren in Leiden in een Surinaams gezin van acht kinderen is Mariëtte het vierde kind. Familie en het gezinsleven zijn van grote waarden voor haar. Voordat zij in 2013 begon aan haar opleidingen tot yogadocente was zij secretaresse van beroep. Dit heeft zij gedaan op verschillende scholen en kantoren in Rotterdam. Mariëtte is een sociale vriendelijke vrouw die ondanks diverse tegenslagen in het leven altijd vrolijk is gebleven en vol humor zit. Gefascineerd door de diepere betekenis van het leven en de schoonheid van het menselijk wezen, heeft zij door de jaren heen veel boeken gelezen en bijeenkomsten bijgewoond die gaan over de ziel en de schepping van de mens. In 2006 is zij voor het eerst in aanraking met Yoga gekomen. Doordat zij als alleenstaande moeder ook fulltime aan het werk was merkte zij dat ze aardig overwerkt raakte. Met als gevolg dat zij steeds vaker last kreeg van hoofdpijnen en vermoeidheid.

Voor meer balans en rust wilde Mariëtte graag yogalessen proberen. De yogalessen boden haar nieuw inzicht en verdieping in zichzelf. Al gaandeweg ervaarde Mariëtte een grote voldoening uit de bewuste en gerichte tijd en aandacht die zij met de yoga aan zichzelf besteedde. Dit zorgde ervoor dat zij de keuze heeft gemaakt om een docentenopleiding te gaan volgen.

“Het is werkelijk de beste beslissing gebleken die ik voor mijzelf kon maken. Ik voelde mij er als een vis in het water en bleef hongerig naar alle kennis en ervaringen die ik daar opdeed”.

– Mariëtte –

Bron: http://www.absoluteblissyoga.nl/overmariette/

Anja

Anja

Yoga Docente

Anja & Yoga

Twintig jaar geleden sportte ik intensief met een vriendin. Dit werd te zwaar op een gegeven moment en daarom zochten wij een andere sport. Die ‘sport’ werd yoga. Yoga raakte mij vanaf het eerste moment en al snel kwam ik erachter dat yoga geen sport is, maar een levenswijze.

In de loop van de jaren heb ik met een aantal yogastijlen en yogadocenten kennis gemaakt. Toen ik vijf jaar geleden in aanraking kwam met integrale yoga die werd gegeven door Anoeska werd ik echt geraakt.

De lessen zorgden ervoor dat ik meer wilde weten van de yoga en in 2016 volgde ik de docentenopleiding ‘yoga voor beginners’ bij Integrale Yoga Nederland. De cursusdagen waren feestjes vanwege de oefeningen en de theorie, alsmede de docenten en medecursisten. Het voelde als thuiskomen. Het jaar daarop volgde ik de vervolgopleiding ‘yoga voor gevorderden’ en dit jaar heb ik de module seniorenyoga afgerond.

Ik ben dankbaar dat yoga op mijn pad is gekomen. Door yoga zijn mijn lichaam en geest flexibeler geworden, waardoor ik steviger in de wereld sta. Yoga betekent voor mij bewust-zijn, in alle aspecten van het leven. Door steeds meer bewust te zijn, leer ik luisteren naar de stem van mijn lichaam en mijn geest en naar het gefluister van mijn ziel. Hierdoor besef ik dat alles wat ik nodig heb al in mij zit. Dat geeft rust.

De afgelopen jaren heb ik regelmatig lesgegeven bij Anoeska en bij mijn huidige werkgever. Vanaf januari ga ik op de woensdag een aantal lessen geven op de mooie nieuwe locatie van Yoga Hoogvliet. Dit zie ik als een mooie kans om yoga met anderen te delen.